MASTERING

SE PRIS  »  BOKA  »  LADDA UPP  »  NEVO MASTRAR


Vi garanterar en musikalisk mastering där vi värdesätter dynamiken i din musik.
Med den bästa analoga och digitala tekniken, perfekt rumsakustik och kunnande lyfter vi din produktion ytterligare ett steg utan att nagga på ditt konstnärliga mål.
Vi hanterar ditt material med största respekt och låter den tekniker som kan just din genre bäst göra jobbet. Vi vet hur många timmar det ligger bakom skapandet av en låt eller ett helt album och vill därför vara en del i den processen. Vi kommer gärna med tips och feedback till din mix så att vi kan göra det bästa tänkbara jobbet för slutprodukten.
Leveranstid för vår mastering är ca. 1-4 dagar.

Se pris och boka din mastering >>

PRIS & BOKING

 

Här kan du räkna fram ditt pris och boka din mastering. Fyll i dessa fält så gott du kan. Om du är osäker på något av dessa val, beskriv din förfrågan i fältet ”Frågor/Önskemål” i nästa steg.
Vi kontaktar dig med vidare information så snart som möjligt.

JUST NU! 20% rabatt på mastering

Erbjudandet gäller fram till 31:a januari!


 

Anvädning på plattform/media
Önskat format/filer

Pris: :- (SEK)
Price: € (EURO)

Dessa priser visas exkl. 25% moms.

   

 

GRATIS PROVMASTERING

Hos oss har du möjlighet att få en gratis provmastering på 60-90 sek. av din låt innan du bestämmer dig för att göra din bokning. För att få detta prov så fyller du i formuläret här ovan och följer instruktionerna hur du sedan skickar in ditt material.
En provmastering har 1-4 dagars leveranstid.

GARANTI

Vi lyssnar och tar till oss dina eventuella önskemål innan vårt jobb startar.
Vi jobbar alltid tills du själv är nöjd med masteringen, vi tar aldrig extra betalt för om-mastering.
Om vi har gjort ett flertal masteringar av samma projekt och du fortfarande inte är nöjd med resultatet, så gör vi naturligtvis återbetalning till dig.

Bra att veta

FÖRBERED INFÖR MASTERING

Detta är endast en rekommendation. Vi tar hand om dina filer oavsett format, nivå etc.


Headroom/Limitering

 • När du gör din slutgiltiga mix, se till att lämna minst -6dB i peak-nivå.
 • Använd gärna inte någon ”Brickwall”-limiter på master-bussen vid mix. Om du ändå vill använda kompressor el. limiter för att sätta karaktär till mixen, tänk på att inte komprimera eller limitera för hårt.
 • Gör aldrig någon normalisering (Normalize) på dina mixade filer eller vid digital nedmix.

 

Editering/Fade

 • Klipp eller bounca inte dina mixade filer för nära början och slut, lämna gärna någon sekund innan och ett antal sekunder efter att alla instrument slutat ljuda.
 • Gör ingen fade i slutet av låten, lämna gärna det till oss. Beskriv gärna om ni har önskemål om speciella in/ut -fades. Ibland kan en fade vara helt avgörande för låtens slut.

 

Format/upplösning

 • Vi vill i första hand ha dina ljudfiler i formatet WAV eller AIFF, aldrig mp3 (om det naturligtvis inte är det enda som finns).
 • När det gäller Sample rate och Bit depth vill vi gärna ha filerna i samma upplösning som din inspelning och mix är gjord i. Konvertera aldrig filerna i efterhand om det inte är absolut nödvändigt. Ett undantag är om dina filer har en Bit Depth på 32bit, då föredrar vi att du konverterar ned dessa till 24bit. Kontrollyssna alltid spåren som du konverterat.

 

Data/Information

 • Döp dina filer så här: ”[Spårnummer på album, t.ex 01]-[Fullständig låttitel]-[ev. ISRC-kod]”
 • Om vi ska göra en DDP-master till dig vill vi gärna ha ett dokument med denna information:
  * Artist/bandnamn,* Albumtitel, * Komplett låtlista, * ev. ISRC-koder, * ev. EAN/UPC-kod, * Speciella önskemål om antal sekunders mellanrum mellan spåren.
 • Innan du laddar upp ditt material till oss vill vi att du gör EN zip-fil av alla filer. Döp denna med artist/bandnamn och din mailadress.

 

STEM-MASTERING

Vi utför även stem-mastering.
Se mer info om stem-mastering >>

 

TEKNIK

Här ser du ett urval av några favoriter som vi ofta använder oss av i masteringar. Varje processor har sin unika karaktär, så därför väljer vi noggrant vilka som passar just ditt sound!

FAIRCHILD 670
Denna best kallas inte för ”The holy grail of compressors” utan anledning! Med hela 20 rör  limmar Fairchild 670 ihop din mix med en otroligt musikalisk känsla. Den här burken går oftast varm när vi gör vinylmasteringar, vilket den gör ett fantastiskt jobb för.

 

T.C. Electronics – SYSTEM 6000
System 6000 är T.C Electronics absoluta flaggskepp! Detta är ett fantastiskt verktyg när vi vill göra en riktig djupdykning och precisionsarbete i din mastering. Processorn innehåller EQ, multibandskompressor, Exciter, brickwall-limiter och mycket mer.

 

MANLEY – Massive Passive
Bland dom fetaste EQ’s som hittills har tillverkats! Massive Passive har en otroligt organisk och musikalisk ton som får din musik mer levande och sätter verkligen karaktär på din mix. Denna EQ har bl.a. ett mellanregister som kan rädda vilken tunn och livlös mix som helst!

Vart är din musik tänkt att användas?

Streaming = Tjänster på internet som t.ex Spotify, iTunes, YouTube m.m.

Vinyl = Vi ska endast släppa vår musik på vinylskiva 7" eller 12"

CD = Vi ska släppa vår musik endast på CD-skiva

Välj en kombination om din musik ska släppas på flera olika medier.

Vilket format och filer vill du ha tillbaka?

WAV-filer = Separata wav-filer behöver du om du ska ladda upp din musik på streaming-tjänster och vinyl-press.

DDP-master = Denna filtyp är till för att skicka digitalt till CD-tillverkare. Även vissa streaming-tjänster kräver DDP-master

CD = Endast om du själv vill ha en CD-skiva att kontrollyssna på innan din master går till press. Skivan skickas då till angiven adress.

Välj kombination vid flera önskemål